Jautrumo maistui ir naminiams gyvūnams DNR tyrimas 0846

20240123155740
299,00 €

Gaukite veiksmingus bei patikimus atsakymus iš savo DNR

Ar kada nors pavalgius skauda skrandį, atsiranda dujų, viduriuojate ar jaučiate mieguistumą? Ar staiga niežti akis ar pasunkėjo kvėpavimas ir įtariate, kad galite būti jautrūs naujojo kačiuko pleiskanoms? Jei ieškote atsakymų ir ieškote jautrumo maistui testo arba manote, kad turite alergiją gyvūnams, PharmaDNA maisto ir naminių gyvūnų jautrumo DNR testas yra puiki priemonė, nuo kurios galite pradėti.

Suasmeninta šio DNR naminių gyvūnėlių ir maisto jautrumo tyrimo ataskaita parodo, ar esate genetiškai jautresnis ar mažiau jautrus šiems specifiniams dirgikliams: glitimui, laktozei, karvės pieno baltymams, kiaušiniams, žemės riešutams, naminių gyvūnėlių pleiskanoms, histaminui ir kt. Šis testas suteikia išsamią informaciją iš jūsų DNR apie veiksnius, kurie gali sukelti Jums diskomfortą.

Kada gausite savo rezultatus?

Rezultatai turi būti tinkamai išanalizuoti laboratorijoje, o rezultatus gausite per 8 savaites nuo mėginių gavimo laboratorijoje.

Rezultatai apima Jūsų genetinį polinkį į:

Glitimas – glitimas yra kviečiuose, miežiuose ir rugiuose esantis baltymas. Žmonės neturi fermentų glitimui skaidyti, todėl virškinimo trakte lieka mažytės dalelės, kurios gali sukelti jautrumą tam tikriems asmenims.
Laktozė – Laktozė yra cukrus, randamas gyvūninės kilmės piene ir pieno produktuose. Dėl tam tikrų genetinių žymenų gali būti sunkiau virškinti maistą, kuriame yra laktozės.
Karvės pieno baltymai – pienas susideda iš vandens, riebalų, laktozės, mineralų ir baltymų. Jautrumas pieno baltymams nėra tas pats, kas jautrumas laktozei, tačiau jis yra vienas iš labiausiai paplitusių vaikų.
Kiaušinis – Kiaušinių jautrumas yra labai dažnas, ir daugelis žmonių yra jautrūs baltajai daliai, vadinamai albuminu, palyginti su tryniu.
Žemės riešutai – Žemės riešutų jautrumas yra labai dažnas ir dažnai perduodamas iš kartos į kartą.
Kiti maisto produktai – daugelis žmonių yra jautrūs kitiems maisto produktams, kurie skiriasi nuo įtrauktų šiame teste; tai gali būti medžių riešutai, soja, kukurūzai, mielės, žuvis ir vėžiagyviai.
Naminių gyvūnėlių pleiskanos – naminių gyvūnėlių pleiskanas sudaro mažytės odos dalelės, nusėtos nuo gyvūnų, turinčių plaukus, kailį ar plunksnas. Dėl tam tikrų genetinių žymenų asmuo gali būti jautresnis kontaktui su pleiskanomis.
Histaminas – Histaminas yra natūralus junginys, kurio galima rasti senuose ir fermentuotuose maisto produktuose, raudonajame vyne ir kt. Kai kurie žmonės nesugeba suskaidyti histamino pertekliaus, o tai gali sukelti jautrumą.

Ataskaitoje ne tik pateikiamos išvados apie Jūsų jautrumą atskiriems dirgikliams, bet ir pateikiami visapusiški ir išsamūs dietos, gyvenimo būdo ir vartotinų maisto papildų patarimai, pagrįsti Jūsų rezultatais, kad galėtumėte iš karto imtis aktyvių pokyčių.

Šis produktas nėra skirtas diagnozuoti, gydyti, išgydyti ar užkirsti kelią kokiai nors ligai. Atminkite, kad tai nėra alergijos testas: norėdami patvirtinti alergiją, pasitarkite su gydytoju. Rezultatai apima informaciją tik iš genų ir neįtraukia aplinkos veiksnių, galinčių sukelti ar pabloginti simptomus.

Ką sako mokslas?

Genetiniai tyrimai tapo labiau įprasti, nes dabartiniai tyrimai išryškina mūsų genų sąveikos su aplinkos veiksniais rezultatus. Daugelis žmonių mano, kad genetiniai tyrimai tampa prevencinės sveikatos ir sveikatos priežiūros priemone. Be daugybės siūlomų medicininių būklių ir ligų tyrimų, mokslas ir tyrimai, susiję su genetiniais tyrimais, susijusiais su tuo, kaip mūsų organizmas reaguoja į įvairius dirgiklius, dabar leidžia vartotojams ištirti jų genetinį polinkį į maisto ar naminių gyvūnėlių jautrumą.

Jautrumo maistui vystymasis ne tik dažnas, bet ir auga – 4–8%. Dažniausi maisto produktai, kurie gali dirginti: pienas, kiaušiniai, žemės riešutai, riešutai, vėžiagyviai, žuvis, kviečiai ir soja. Asmenys, turintys alergiją maistui, dažnai patiria blogesnę gyvenimo kokybę ir padidina nerimą dėl maisto pasirinkimo. Tėvai dažnai jaučia didžiulę naštą ir nerimauja, kai bando stebėti savo vaiko maisto poveikį, jei įtaria, kad vaikas yra jautrus.

Jautrumas maistui dažniausiai yra paveldimas, o tai dar labiau patvirtina genetikos vaidmenį šaim procesui. Tyrimai rodo, kad vaikams ankstyvame amžiuje supažindinus su potencialiai pavojingais maisto produktais, jie gali būti atsargesni. Vaiko ar asmens genetinio polinkio į jautrumą maistui supratimas gali padėti tėvams kartu su gydytoju priimti geresnius strateginius sprendimus. Papildomi tyrimai parodė, kad tam tikri papildai ar probiotikai gali padėti sumažinti įvairių varginančių maisto produktų poveikį.

Turint pažangią genetinių tyrimų technologiją ir mokslinį supratimą apie žmogaus genomą, dabar galima sukurti individualiai pritaikytas mitybos palaikymo ir mitybos strategijas, kurios padėtų jums dirbti su genais, kurie gali padidinti Jūsų jautrumo maistui / naminių gyvūnėlių vystymąsi. Tik dabar genetinių tyrimų kaina sumažėjo tiek, kad šią technologiją įmanoma naudoti. Taigi pirmyn – pažiūrėkite, ką sako Jūsų genai, ir pradėkite mėgautis patogesniu gyvenimu.

Šaltiniai

Jei jus domina išsamesnė informacija, šiame skyriuje pateikiamos nuorodos į tyrimus, patvirtinančius dietos, gyvenimo būdo ir papildų patarimus, įtrauktus į Jūsų ataskaitą. Nuorodos yra išvardytos pagal kategorijas, kad būtų lengviau susipažinti.

 

GLUTEN

I tested my vitamin D level. What do my results mean?
http://www.vitamindcouncil.org/i-tested-my-vitamin-d-level-what-do-my-results-mean/

Test ID: ZNS
http://www.mayomedicallaboratories.com/test-catalog/Clinical+and+Interpretive/8620


LACTOSE

Lactose Intolerance
https://www.niddk.nih.gov/health-information/health-topics/digestive-diseases/lactose-intolerance/Pages/facts.aspx

Lactose digestion from unmodified, low-fat and lactose-hydrolyzed yogurt in adult lactose-maldigesters.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=1559509


Improved clinical tolerance to chronic lactose ingestion in subjects with lactose intolerance: a placebo effect?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=9414969

The effect of oral supplementation with Lactobacillus reuteri or tilactase in lactose intolerant patients: randomized trial
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=20391953

Beneficial effects of long-term consumption of a probiotic combination of Lactobacillus casei Shirota and Bifidobacterium breve Yakult may persist after suspension of therapy in lactose-intolerant patients.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=22402407

The effects of the DDS-1 strain of lactobacillus on symptomatic relief for lactose intolerance - a randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover clinical trial.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27207411

Effect of exogenous beta-galactosidase in patients with lactose malabsorption and intolerance: a crossover double-blind placebo-controlled study.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15674309

Serum diamine oxidase activity is associated with lactose malabsorption phenotypic variation.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27593109


COW MILK PROTEIN
How I Treat Vitamin D Deficiency
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835491/

Role of immunoglobulin G antibodies in diagnosis of food allergy.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5004213/

Gut Microbiota as a Target for Preventive and Therapeutic Intervention against Food Allergy.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28657607


Baked Milk and Egg Diets for Milk and Egg Allergy Management.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26617232


Hypo-allergenic and therapeutic significance of goat milk
https://doi.org/10.1016/0921-4488(94)90105-8


Camel milk for food allergies in children.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16382703


EGG

Role of immunoglobulin G antibodies in diagnosis of food allergy
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5004213/

Baked Milk and Egg Diets for Milk and Egg Allergy Management.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26617232

Egg allergy
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/egg-allergy/symptoms-causes/syc-20372115

Oral and sublingual immunotherapy for egg allergy.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25405335


PEANUT

The prevalence, severity, and distribution of childhood food allergy in the United States.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21690110

 

Role of immunoglobulin G antibodies in diagnosis of food allergy.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5004213/


Aflatoxins: Implications on Health.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28428686


OTHER FOODS

 

Fish oil supplementation in pregnancy and lactation may decrease the risk of infant allergy.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=19489765

 

Fish consumption during the first year of life and development of allergic diseases during childhood.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=16867056

 

Role of selenium and zinc in the pathogenesis of food allergy in infants and young children.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=PMC3542500

 

Influence of diet on the gut microbiome and implications for human health

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5385025/

 

Dietary Fiber and Bacterial SCFA Enhance Oral Tolerance and Protect against Food Allergy through Diverse Cellular Pathways.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=27332875

 

Impact of dietary factors and food processing on food allergy. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201200472/abstract;jsessionid=DD4CEBEF666280BB6FBC9C74910B712E.f01t01

Increased food diversity in the first year of life is inversely associated with allergic diseases.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=24508301

 

Vitamin D and food allergies in children: A systematic review and meta-analysis.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=28441981

 

The prevalence, severity, and distribution of childhood food allergy in the United States.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21690110

 

Dichlorophenol-containing pesticides and allergies: results from the US National Health and Nutrition Examination Survey 2005-2006.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23176881

 

Stress and food allergy: mechanistic considerations.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24428964

Nutrients Mediate Intestinal Bacteria-Mucosal Immune Crosstalk.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29416535

Various effects of different probiotic strains in allergic disorders: an update from laboratory and clinical data. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2883099/#b56

How I Treat Vitamin D Deficiency

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835491/

 

Role of immunoglobulin G antibodies in diagnosis of food allergy.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5004213/

 

Gut Microbiota as a Target for Preventive and Therapeutic Intervention against Food Allergy.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28657607

 

PET DANDER



Urban environment predisposes dogs and their owners to allergic symptoms.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29371634


Urinary levels of triclosan and parabens are associated with aeroallergen and food sensitization.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=22704536

 

Natural treatment of perennial allergic rhinitis.        
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11056414


Gut Microbiota as a Target for Preventive and Therapeutic Intervention against Food Allergy.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28657607


HISTAMINE


Histamine and histamine intolerance.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17490952

Effect of Different Cooking Methods on Histamine Levels in Selected Foods.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29200758

 

Circadian profiling reveals higher histamine plasma levels and lower diamine oxidase serum activities in 24% of patients with suspected histamine intolerance compared to food allergy and controls.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29154390

 

Diamine Oxidase from White Pea (Lathyrus sativus) Combined with Catalase Protects the Human Intestinal Caco-2 Cell Line from Histamine Damage

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5486577/

 

Antihistamine effect of supplemental ascorbic acid and neutrophil chemotaxis.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1578094

 

Specific change of histamine metabolism in acute magnesium-deficient young rats.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3111814

 

Vitamin B-6 nutriture and plasma diamine oxidase activity in pregnant Hispanic teenagers.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3098085

 

Physiological concentrations of zinc inhibit the release of histamine from human basophils and lung mast cells. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2425567

 

Histamine and gut mucosal immune regulation.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24286351

 

New approach for the diagnosis of histamine intolerance based on the determination of histamine and methylhistamine in urine.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28715791

Tyrimo ataskaitos pavyzdys

Ataskaita yra pateikiama anglų k.

pdfAtaskaitos pavyzdys.pdf

Kaip vyksta tyrimas

Užsakius šį tyrimą mes išsiųsime Jums specialų mėginių surinkimo komplektą, kuriame rasite visas reikiamas priemones mėginiams paimti, dokumentaciją bei instrukcijas. Taip pat mėginių surinkimo komplekte bus vokas su apmokėtomis atgalinio siuntimo išlaidomis, į kurį sudėsite mėginius ir nemokamai išsiųsite atgal mums. Gavę mėginius, kelių savaičių (7-8) bėgyje, mes išsiųsime Jums ataskaitą el paštu. Šis tyrimas atliekamas iš burnos gleivinės epitelio mėginių. Mėginio paėmimas yra paprastas ir neskausmingas:

Darbo valandos

Mūsų pagalbos linija
veikia 8 valandas per parą

Pirm. - Penkt.: 9:00 - 17:00
Savaitgalis: Nedirbame

Pagalba gyvai

map
Vilnius: +370 5 2752600
Kaunas: +370 37 788503 
infodnr